oplossingsgerichte -, aroma & bachbloesemtherapie - Eline Donnay

Evyta, therapie, coaching & welzijn

             voor kinderen, jongeren, volwassenen & ouderenEline Donnay


OPLOSSINGSGERICHT THERAPEUT & BEMIDDELAAR, AROMA & BACHBLOESEM THERAPEUT
Ik ben Eline, oplossingsgerichte-, aroma & Bach bloesemtherapeut binnen Evyta.


Ik ben van nature uit een echte helper. Al van toen ik een kleine meid was, vond ik het zalig om anderen te helpen. Ik wou hier dan ook graag mee verder en heb uiteindelijk de sprong gewaagd om mijn droom na te jagen: mensen de kracht geven om zich (terug) goed in hun vel te voelen.


Door de jaren heen heb ik de opleidingen oplossingsgerichte therapie, bemiddeling, Aroma- en Bach bloesemtherapie gevolgd en met succes afgerond. Oplossingsgericht werken vormt mijn basis. Ik geloof enorm hard in de veerkracht van mensen en dus ook in jouw kracht. Wanneer je het allemaal even niet meer weet of de dagelijkse frustraties je te veel worden, ondersteun ik je in jouw zoektocht waarin we alles samen op een rijtje zetten en biedt ik je handvaten om hiermee om te gaan.


We richten ons vooral op het hier en nu en de toekomst. Dit kan reeds helpend zijn wanneer je op een (lange) wachtlijst staat bij een andere therapeut of psycholoog, maar nu de nood ervaart om voor jezelf te zorgen of wanneer je het bos even niet meer door de bomen ziet. Ik wil jou graag bijstaan en vanuit de positieve psychologie reeds enkele stappen voorwaarts zetten.


Naast mijn rol als oplossingsgerichte therapeut, werk ik ook als bemiddelaar. Dit houdt in dat ik als neutrale bemiddelaar optreed wanneer de dialoog tussen verschillende partijen vastloopt of dreigt vast te lopen. Denk hierbij aan een scheiding of het opstellen van een ouderschapsovereenkomst. Ik ga hier, samen met alle partijen, op zoek naar de beste oplossing voor alle betrokkenen.

 

Bedrijven kunnen mij steeds raadplegen voor een traject op maat in het kader van welbevinden voor hun personeel. Samen zoeken we dan de beste manier om werknemers te ondersteunen om hun veerkracht en welvinden zo groot mogelijk te maken.


Bachbloesemtherapie


Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die positief inwerken op storende emoties en gemoedstoestanden zoals verontrusting, neerslachtigheid, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren,…
Bach remedies hebben de eigenschap om negatieve emoties om te buigen naar positieve emoties. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van bepaalde bloesems terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen naar positieve emoties zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen in zelfzekerheid of ongeduld in kalmte en rust. Bachbloesem remedies gaan emoties of karakters dus niet verdringen of veranderen. 

Er zijn 38 bloesemessenties gemaakt van een verscheidenheid aan bloesems, wilde planten en struiken. Elke essentie heeft betrekking op een specifieke emotie die iedereen van tijd tot tijd kan ervaren. Je kan maximaal zeven bloesems combineren om een mix te creëren die gepersonaliseerd is voor individuen op basis van hun unieke situatie. Die kan altijd veranderen gaandeweg. Het is dus belangrijk om na elk leeg flesje de situatie opnieuw te evalueren en zo eventueel de bloesems aan te passen.

Aromatherapie


Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen.

Aromatherapie komt van het Grieks “aroma” = geur en van “therapia” = verzorging, behandeling en staat voor behandeling met geuren.


Het wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid.

De geuren werken in op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.


Aromatherapie is vooral een alternatieve methode om zich te verzorgen op basis van geuren met als doel de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid te bevorderen. Ze werken in op ons lichaam door inname, inademing of via de huid.


Don’t wait for the perfect moment. Take the moment and make it perfect.