Ik ben Ina Wellens en ben dagelijks bezig met mensen en hun welzijn in mijn hoofdberoep als psychiatrisch verpleegkundige. Na mijn bachelor verpleegkunde behaalde ik een Master in de Seksuologie aan de KU Leuven.
In mijn hoofdberoep werk ik als psychiatrisch verpleegkundige op het Crisis Interventie Centrum te Gasthuisberg. Hier begeleid ik volwassenen die een acute crisis doormaken. Deze job ligt me nauw aan het hart, want iedereen heeft recht op goede zorg. Hiernaast werk ik nu ook in bijberoep als seksuologe bij de praktijk Evyta. Ik kijk ernaar uit een bijdrage te kunnen leveren in de zoektocht van cliënten naar algemeen welzijn, naar voldoening in hun relaties en naar bevredigende seksualiteit. Ik hoop met cliënten op weg te gaan in open gesprekken over seksualiteit, intimiteit en andere relationele bezorgdheden.
Het idee leeft wel eens dat seks altijd “vanzelf” gaat, maar in de realiteit is dit wel vaker niet het geval. Een aangenaam en bevredigend seksleven opbouwen, vraagt soms wat extra tijd of deskundig advies. Hierbij kan ik als seksuologe d.m.v. wetenschappelijk onderbouwde therapie hulp bieden. Aan de hand van sekstherapie (een specifieke vorm van gesprekstherapie) wordt er samen stilgestaan bij de seksuele zorg(en) van de cliënt. Dit kan in de vorm van individuele gesprekstherapie en/of koppeltherapie.
Met welke problemen of zorgen kan je terecht bij een seksuoloog?
Je kan bij mij terecht met een brede waaier aan (seksuele) zorgen.
Je krijgt een psychologische behandeling op maat voor seksuele problemen of moeilijkheden in verband met seksueel verlangen, seksuele opwinding, problemen met het orgasme, seksuele oriëntatie, seksuele pijnproblemen, seksueel misbruik, seksueel geweld, seksverslaving, fetisjisme, parafilieën, en algemene seksuele ontevredenheid.
Verder kan het in de sessie ook gaan over klachten rond seks en zwangerschap, infertiliteit, seks en ziekte, soa's of andere seksueel gerelateerde onderwerpen.
Je kan ook hier terecht met vragen over daten, sexting en de seksuele ontwikkeling.
Communicatieproblemen zorgen vaak voor seksuele zorgen of houden ze in stand. Vandaar is het belangrijk om te leren spreken over intimiteit en seksualiteit (als individu en/of als koppel). Ook hiermee help ik je/jullie graag verder.
Wat kan je verwachten van sekstherapie?
Sekstherapie is grotendeels hetzelfde als gewone therapie. Tijdens het eerste gesprek kijken we samen naar de seksuele zorg(en) van het individu of koppel. We zoeken naar de mogelijke oorzaken en de persoonlijke betekenis van deze seksuele zorgen. Daarna wordt er samen gezocht naar mogelijke oplossingen. Vaak werk ik met oefenprogramma’s, dit wil zeggen dat je, individueel of als koppel oefeningen mee naar huis krijgt om in de privé sfeer te proberen. Aan het einde van de sessie is er een korte evaluatie over hoe de therapie ervaren werd en wat de verdere verwachtingen zijn.
Het aantal sessies hangt samen met je hulpvraag. Meestal is een korte begeleiding voldoende, dit kan gaan van één enkel gesprek tot een 10-tal sessies. Na elke sessie wordt het verdere verloop samen besproken.
Indien nodig kan een doorverwijzing naar een arts (gynaecoloog, androloog en/of huisarts) of een kinesitherapeut aan de orde zijn. Een doorverwijzing gebeurt uiteraard steeds in onderling overleg.
Wat is de kostprijs?
Het eerste intake gesprek en de vervolgsessies duren 1u en kosten 55 euro (dit zowel voor individuele therapie als voor koppeltherapie).
Op vraag kan er ook 1u30 worden voorzien (kostprijs 65 euro). Gelieve dit duidelijk bij de aanmelding te vermelden.
Vastgelegde afspraken kunnen tot 24 uren op voorhand kosteloos geannuleerd of verschoven worden. Zonder afmelding of bij te late afmelding zal het volledige bedrag aangerekend worden.
Volg ons op FB voor evenementen, acties, interessante weetjes & info.