massages & zwangerschapscoaching - Karlien Van de Broek

Evyta, therapie, coaching & welzijn

              voor kinderen, jongeren, volwassenen & ouderenKarlien Van de Broek

telefoon: 0497/33.85.75


Karlien Van de Broek


psycholoog * wetenschappelijk hypnotherapeut * massagetherapeute * zwangerschapscoaching Welkom in mijn hart, welkom in mijn hoofd, welkom in een deeltje van mijn leven. Een deel waar ik je met open armen wil ontvangen, letterlijk, want bij mij vind je een plek, waar je kan genieten van heerlijke massages, want een ontspannen lichaam, zorgt voor een ontspannen geest, voor jong en oud. En daarvoor kan je bij mij terecht.

Maar niet enkel voor massages, ook coaching behoort tot de mogelijkheden. En meer bepaald coaching voor zwangeren, pas bevallen mama’s, prille ouders en kleine baby’tjes, aangezien ik hier al heel mijn leven een bijzondere interesse voor heb.


Hoewel ervaring en intuïtie jou en mij veel meer brengen, dan wat diploma’s aan de muur, laat ik je ook graag even weten dat ook mijn achtergrondopleidingen als psycholoog (KUL), wetenschappelijk hypnotherapeut (Vhyp) en massagetherapeute (Welnessacademie) mij helpen om naast intuïtie en aanvoelen wat jij nodig hebt, ook professioneel te handelen.


Ik ben een jonge 30’er, mama van 2 prachtige  heel jonge kindjes en getrouwd met een man bij wie ik zowel heel wat lief als heel wat leed deel. Mijn eigen leven is zeker nog niet volgroeid met universeel geluk. Maar wat ben ik dankbaar voor alle mensen die in mijn eigen pad naar zelfontplooiing steeds weer voor me klaarstonden en klaarstaan, door middel van gesprekken, massages, hypnoses, een luisterend oor…. Zo iemand, hoop ik voor anderen te kunnen zijn. Iemand die je – al is het maar heel even – pure rust, ontspanning en liefde voor jezelf, je kind of je gezin kan bezorgen in de drukte van het leven.

Wees welkom, wees zen, wees de mooiste versie van jezelf.


KarlienMassages

Individuele ontspanningsmassage


40euro/30min - 65euro/u 

85 euro/1.5u - 120 euro/2u


Kraammassage met of zonder baby


 40euro/30min -  65euro/u 

85 euro/1.5u - 120 euro/2u


Massage-na-zwangerschapsverlies


40euro/30min -  65euro/u

85 euro/1.5u - 120 euro/2u


Shantala babymassage + tummytub


55euro/u


Kindmassage


55 euro/u

Individuele ontspanningsmassage oftewel in-liefdevolle-verbinding-met-jezelf-massage

Deze massage is bestemd voor iedereen die lichaam en spieren op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijkertijd voor mentale ontspanning. Doel van deze massage is dus pure relaxatie en genot, een verwenmomentje helemaal voor jezelf.


De Shantala babymassage oftewel de welkom-op-de-wereld-massage

Gun jezelf en je babytje een moment van heerlijke ontspanning, waarbij jullie volledig in verbinding zijn met elkaar.

De Shantala babymassage is veel meer dan enkel een massage. Het is een moment om écht tijd te hebben voor elkaar, het is een levensvisie en een manier van liefdevol communiceren met je baby, niet enkel via je handen, maar ook met je ogen en je stem. Dit alles binnen een kalme een rustgevende sfeer.

Een professioneel massagetherapeut begeleid je terwijl je helemaal zelf de massage bij jouw baby’tje uitvoert.

Na de massage leer je nog enkele stimulerende spelletjes die je met je baby’tje kan spelen en mag je baby’tje heerlijk genieten in een tummytub of een babybadje.

Na deze massage kan je zelf thuis op elk moment aan de slag met de babymassage en de stimulerende spelletjes die je leerde tijdens jullie welnessmomentje.


Kindmassage oftewel de-ik-kriebel-je-goed-in-je-vel-massage

Een kind krijgt doorheen de dag heel wat prikkels te verwerken. Help je kind ontspannen door hem/haar een kindvriendelijke ontspannende massage cadeau te doen.

Je mag als ouder/voogd uiteraard zelf in de massageruimte blijven terwijl je kind een heerlijke massage ondergaat door een professioneel geschoold massagetherapeute.

Kraammassage met of zonder baby oftewel de-in-de-tuin-van-het-mama-of-papa-worden-massage


Als je pas bevallen bent, heb je ontzettend veel aan je hoofd: je bent voor het eerst mama, je giert van de hormonen, je lichaam doet pijn, je moet voor je babytje zorgen, het huishouden moet blijven draaien, je wil tijd vinden voor je partner, je moet tijd vinden om eten te maken, tijd vinden om bezoek te ontvangen, tijd vinden om geboortekaartjes te versturen, tijd vinden om postnatale kine te doen en ga zo maar door…

 

Maar waar kan je de tijd vinden om dan ook nog eens voor jezelf te zorgen? Want een gelukkige mama is een gelukkige baby, toch? Maar hoe hard je ook je best doet om voor jezelf te zorgen, de momenten dat je weg bent om eventjes aan zelfzorg te doen en je kindje bij de oppas, of bij de papa of grootouders achterblijft, doe je niks anders dan aan hem/haar denken.

 

Waarom niet een massage samen met je kindje. Hier kan het! Neem je babytje gezellig mee, leg het aan de borst (of fles) terwijl jij lekker gemasseerd wordt, leg het in een schommelstoeltje naast je, of pak hem/haar gewoon gezellig op je schoot.

 

Als je baby’tje wat nodig heeft, gaat alle aandacht meteen naar de baby en zetten we jouw massage verder zodra de baby weer tevreden is! Jij kiest in welke lichaamsdelen je de meeste spanning voelt en waar je het liefst gemasseerd wil worden.

De kraammassage kan ook samen geboekt worden met de babymassage, wie weet valt je baby’tje wel in een heerlijke diepe slaap na zijn/haar massage, waardoor jij volledig kan genieten van je eigen uitgebreide ontspanningsmassage.


Massage-na-zwangerschapsverlies oftewel de in-ik-wilde-zo-graag-jouw-mama-worden-massage


Uit eigen ervaring weet ik hoe diep je geraakt kan zijn als een zwangerschap plots stopt. Of het nu gaat om een miskraam, een abortus, een stilgeboorte… Elke vorm van verlies, gaat gepaard met een rouwproces.  

Ik zal helaas je verdriet en het gemis nooit kunnen wegnemen met een massage. Maar ik wil je wel graag uitnodigen om een zorg- en verwenmomentje aan jezelf te schenken.

Wil je jezelf even extra liefdevolle aandacht geven na deze lichamelijk en psychisch moeilijke gebeurtenis, geniet dan van een ontspanningsmassage na dit zware verlies en kom als vrouw weer in je kracht.

Als hier behoefte aan is, wordt deze massage voorafgegaan door een gesprek of een hypnose waarbij we ruimte maken om alle gevoelens en gedachten over je sterrenkindje(s) een plekje te geven.  Ik zorg er steeds voor dat we de sessie steeds respectvol, liefdevol, en  vooral hoopvol afsluiten.

Coachings met betrekking tot zwangerschap, bevalling, geboorte  & kraamtijdCoaching voor een traumatische bevalling en traumatisch geboorte


Hadden je baby’tje en jij samen een moeilijke start? Dit heeft vaak een impact op zowel jou als je baby.

Huilt je baby veel, worstel je met depressieve gevoelens of heb je je bevalling als traumatisch ervaren en komen de beelden steeds terug? Maak zeker een afspraak.

In een gesprek kunnen we samen zoeken hoe jij en je baby dit kunnen verwerken.

De baby is zeker ook welkom in de sessie, want jullie beleefden dit avontuur immers samen.

Onderzoek heeft bovendien aangetoond dat spiegelneuronen ervoor zorgen dat de baby zich gereguleerd krijgt en rust vindt als mama die ook vindt. Samen met jou als mama gaan we aan de slag om deze gebeurtenis te verwerken, waardoor de baby automatisch mee de kans krijgt om samen zijn of haar geboorte te verwerken. Dit kan middels gesprekstherapie, maar ook EMDR* behoort tot de mogelijkheden.


EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een revolutionaire en wetenschappelijk onderzochte methode om psychische klachten bij de wortel aan te pakken. We maken hiervoor gebruik van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak in combinatie met oogbewegingen. De achterliggende idee is dat er met deze techniek in de hersenen processen plaatsvinden waardoor de emotionele lading van de gebeurtenissen wordt gehaald. Hierdoor wordt je niet meer overspoeld door emoties wanneer je aan een zeer confronterende gebeurtenis of periode in je leven terugdenkt.


Coaching voor tijdens een moeilijke zwangerschap of  kraamtijd (perinatale depressie)


Als je (opnieuw) mama wordt, is het afhankelijk van jouw karakter, het karakter van je baby’tje, het karakter van je partner, jullie dynamiek, jullie externe hulpbronnen… hoe je de  zwangerschap en/of kraamtijd beleeft.

Waar sommige ouders (beweren dat ze) op een roze wolk zitten, zijn er andere mama’s en papa’s waarbij hun wolk erg broos is, die het enorm moeilijk hebben met deze nieuwe wending in het leven. Anderen beleven dan weer eerder een ‘regenboogwolk’ waarbij elke dag met de baby als een andere kleur kan aanvoelen.

Hoe je wolk er ook uitziet, vaak is het moeilijk om ook over moeilijke gevoelens in de omgeving te praten, omdat de meeste mensen automatisch zullen verwachten dat je vooral blij bent met je newborn.

Maar naast blijdschap, zijn ook zoveel andere gevoelens van angst, verdriet, onzekerheid, frustratie… heel normaal. Kom je graag eens langs om samen uit te zoeken waar jij baat bij hebt, dan zoeken we samen naar wat jij en je baby’tje nodig hebben.


Coaching na zwangerschapsverlies


Uit eigen ervaring weet ik hoe diep je geraakt kan zijn als een zwangerschap plots stopt. Of het nu gaat om een miskraam, een abortus, een stilgeboorte… Elke vorm van verlies, gaat gepaard met een rouwproces. Zowel psychisch als lichamelijk kan dit heel wat indrukken achterlaten.

Na dit traject zelf doorworstelt te hebben en nu mama te zijn van 2 prachtige kindjes, wil ik graag (sterren)mama’s ondersteunen die hier nood aan hebben.

In een eerste gesprek gaan we samen op zoek naar wat jij nodig hebt of wat jou zou kunnen helpen om met dit verlies om te gaan en gaan we weer op zoek naar hoop, die jou houvast kan geven.

Coachings (60 euro/uur)


Coaching traumatische bevalling/geboorte


 Coaching perinatale depressieve gevoelens


 Coaching na zwangerschapsverlies

Hypnoses

Wat moet je je voorstellen bij hypnose? Alvast niet dat je zal kakelen als een kip…
Klinische hypnose is een krachtige, wetenschappelijk onderbouwde methode om efficiënt met allerhande problemen, vragen en doelen aan de slag te gaan.

De hypnotherapeut helpt je om jezelf in een trance toestand te brengen, zeer vergelijkbaar met de toestand waar je in bent tijdens bijvoorbeeld yoga of dagdromen. Het verschil is dat hypnose een focusoefening is. Je leert hoe je in die toestand jezelf kan aansturen, meer grip krijgt op emoties of problemen in het onbewuste uitklaart.

Ook kan hypnose gebruikt worden om tot een diepe vorm van rust of ontspanning te kunnen komen.

Het is met andere woorden een goede techniek om de controle over jezelf en je problemen te verkrijgen. Het kan je helpen om sterker en stabieler in het leven te staan.


Hypnotherapie is een manier om bepaalde problemen te verwerken of er meer inzicht in te krijgen.

De meeste begeleidingen bij ons omvatten een leerstuk zelfhypnose. Hiermee leer je hoe meer grip te krijgen op je pijn, stress, angst, zodat je hier van thuis uit zelf mee aan de slag kan.


Alle hypnose is zelfhypnose. Je laat zich je beste begeleiden door een deskundige bij het leren werken met hypnose. Nadien je met zelfhypnose alle voordelen en resultaten zelf bereiken. Als je werkt met hypnose, zal hypnose voor jou werken! De hypnotherapeut is opgeleid en erkend door de Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging.


 Hypnose ter voorbereiding op een operatie bij kinderen


Moet je kind binnenkort een operatie ondergaan? Het is als ouder vreselijk om je kind te zien lijden en als kind heel erg moeilijk om dit te ondergaan.


Uit onderzoeken blijkt dat wanneer ouders en kinderen minder stress ervaren in de aanloop naar de operatie, pijnervaringen beter controleerbaar zijn en het herstel vlotter verloopt.

 

Een kinderpsychologe en wetenschappelijke hypnotherapeute helpt je kind samen met jou als ouder om via hypnosetechnieken zichzelf op een speelse en kindvriendelijke manier tot rust te brengen, zodat jullie na de operatie een vlotter herstelproces doorlopen.

 

Als je kind zich veiliger voelt, mag je als ouder aanwezig blijven tijdens de hypnosessie.

 

Deze sessie wordt voorafgegaan door een verkennend gesprek waarbij heldere uitleg wordt gegeven wat je kan verwachten en om af te toetsen of er geen tegenindicaties zijn.

 

 Hypnose voor psychische klachten bij bij kinderen


Ervaart je kind psychische klachten? Kinderen hebben nog een ontzettend rijke fantasiewereld. Hierdoor werkt hypnose bij kinderen ontzettend goed.

 

Enkele voorbeelden van psychische klachten bij kinderen waar hypnose bij kan helpen zijn: onzekerheid, faalangst, angsten, depressieve gevoelens, psychosomatische klachten…

Een kinderpsychologe en wetenschappelijke hypnotherapeute helpt je kind samen met jou als ouder om via hypnosetechnieken zichzelf op een speelse en kindvriendelijke manier tot rust te brengen, om de klachten te verminderen.

 

Als je kind zich veiliger voelt, mag je als ouder aanwezig blijven tijdens de hypnosessie.

 

Deze sessie wordt voorafgegaan door een verkennend gesprek waarbij heldere uitleg wordt gegeven wat je kan verwachten en om af te toetsten of er geen tegenindicaties zijn.

 

Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Hypnoses (60 euro/uur)


Hypnose ter voorbereiding op een operatie bij kinderen


Hypnose voor psychische klachten bij kinderen

Zorgen moet je doen, niet maken..