Seksuologie - Elien Bettens

Evyta, therapie, coaching & welzijn

              voor kinderen, jongeren, volwassenen & ouderenElien Bettens

telefoon: 0469/21.25.07


Elien Bettens


klinisch seksuoloog VVS & relatietherapeut (i.o) 


Mijn naam is Elien Bettens, seksuoloog en daarnaast ook relatietherapeut in opleiding.


Als sociaal en zorgzaam persoon hecht ik veel belang aan het welzijn van anderen. Ik geloof dat een gezonde seksualiteit essentieel is voor het algemene welzijn van individuen, relaties en gezinnen.


Tijdens mijn bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen ben ik in contact gekomen met de seksuologie, wat me meteen aansprak. Na mijn opleiding heb ik besloten om de Master Seksuologie aan de KUL te volgen, die ik ook succesvol heb volbracht. Tijdens mijn opleiding Seksuologie was ik erg geïnteresseerd in het vak ‘Relatie- en gezinstherapie’. Relatieproblematiek en seksuele problematiek zijn immers nauw met elkaar verbonden. Dit heeft me ertoe gebracht om een opleiding relatietherapie bij Rapunzel vzw te starten, waar ik momenteel mee bezig ben.


Ik wil graag mensen helpen met hun zorgen/problemen/bezorgdheden rond seksualiteit, relaties en intimiteit. Seksuele en relationele zorgen zijn immers veelvoorkomend bij zowel individuen als koppels. En vragen soms om extra aandacht of  advies waarbij ik als seksuologe kan helpen. Samen met jou/jullie zoek ik graag uit hoe ik jullie het best kan helpen om deze zorgen aan te pakken. Dit kan door middel van individuele gesprekstherapie en/of koppeltherapie. Daarnaast vind ik jouw verhaal en bezorgdheden belangrijk, jij bent immers de expert van jouw levensverhaal. Verder staat de therapeutische relatie voor mij centraal in ons traject. We leren elkaar eerst (beter) kennen, bouwen een vertrouwensband op en gaan daarna aan de slag met je bezorgdheden.
       

         Waarvoor kan je bij mij terecht? 


Je kan bij mij als seksuoloog terecht voor allerlei zorgen, problemen of bezorgdheden rond seksualiteit, relaties en intimiteit. Zo help ik je graag verder met bezorgdheden of problemen in verband met seksuele opwinding, seksueel verlangen, orgasme/ejaculatie, het ervaren van pijn, seksuele ontwikkeling, seksuele onzekerheden, seksuele ontevredenheid of andere problemen of klachten met betrekking tot de (seksuele) relatie. Samen met jou/jullie zoek ik graag uit hoe ik jullie het best kan helpen om deze zorgen aan te pakken.


Als relatietherapeut sta ik klaar om jou/jullie te begeleiden met betrekking tot jouw/jullie relatie(s). Soms raken mensen en koppels verstrikt in een web van misverstanden, communicatieproblemen en emotionele afstand. Tijdens de sessies wordt er dieper ingegaan op belangrijke gebeurtenissen die jouw/jullie relatie hebben beïnvloed. Samen creëren we een veilige omgeving waar je je onuitgesproken gevoelens en gedachten kan verkennen. We gaan op zoek naar wat je nodig hebt om verder te kunnen groeien, of dit nu samen of apart is.  Of het nu gaat om het herstellen van vertrouwen, het verbeteren van communicatie of het herontdekken van passie en intimiteit, het doel is om jou/jullie op weg te helpen naar een gezonde, bevredigende relatie. Daarnaast kan ik jou/jullie ook helpen bij het erkennen dat een relatie soms niet langer de juiste keuze is voor beide partijen.


Mijn rol is om jou/jullie te begeleiden bij het nemen van beslissingen en jou/jullie te ondersteunen, ongeacht welke richting je zal kiezen.


Ik kijk er naar uit om jou/jullie te ontmoeten!Niet elke dag zal misschien goed zijn, maar er zit iets goed in elke dag.